Właściwości miodu w kuchni

Właściwości miodu były doceniane już przez starożytnych Egipcjan, którzy wkładali go do grobowców faraonów.  Miód nie tylko jest wspaniałym i skutecznym lekiem na wiele chorób, ale przede wszystkim jest słodki i smaczny.  Nic dziwnego, że właściwości miodu są cenne również w kuchni. Miód był pierwszym słodzikiem stosowanym przez człowieka.  A co ciekawe miód nie posiada terminu przydatności do spożycia. W Egipcie znaleziono kiedyś miód, który miał ok. 2000 lat i podobno nadal smakował bardzo dobrze i nie stracił swoich właściwości. Najczęściej używamy miód do smarowania pieczywa lub słodzenia napojów. Jednak właściwości miodu nadają wyśmienity smak wielu potrawom. Dlatego zachęcamy do spożywania miodu, gdyż jego właściwości są cenne w każdej kategorii.

Ten wpis umieszczono w kategorii Porady i otagowano jako , , , . Możesz dodać go do zakładek permalink. Dodaj komentarz lub dodaj odpowiedź (trackback): Trackback URL.

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany i nie będzie rozpowszechniany. Wymagane pola są oznaczone *

*
*