Sałatka z marchewki i miodu

Sałatka z marchewki i miodu

Składniki:

2 łyżki miodu płynnego

2-3 cytryny

0,4 kg marchwi

Przygotowanie:

Marchew obieramy i trzemy na tarce. Dodajemy miód i wyciśnięty sok z cytryn. Sałatka gotowa!

Surówka z selerem, orzechami, rodzynkami i miodem

Składniki:

korzeń selera

sok z cytryny

łyżka rodzynek

garść orzechów

łyżeczka miodu

pół jabłka

Przygotowanie:

Seler ścieramy na dużym oczku, dodajemy sok z cytryny, sparzone rodzynki orzechy (w całości lub siekane). Ścieramy jabłko, sałatkę polewamy miodem i dokładnie mieszamy.

Kolorowa sałatka

Składniki:

0,5 kg białej kapusty

0,5 kg czerwonej kapusty

6 łyżek miodu

1 cytryna

0,3 kg jabłek

sól

Przygotowanie:

Szatkujemy oba rodzaje kapusty, solimy i odstawiamy na pół godziny. Układamy je w osobnych naczyniach. Czerwoną kapustę należy sparzyć i odcisnąć, następnie wymieszać z białą kapustą. Przygotowaną sałatkę skrapiamy sokiem z cytryny.

Jabłka obieramy, kroimy na małe kawałki i dusimy z miodem w rondelku przez kilka minut. Następnie łączymy je z resztą składników.

Kasia W.
redakcja serwisu
www.miodywkuchni.pl
redakcja@miodywkuchni.pl

Ten wpis umieszczono w kategorii Przepisy z miodem i otagowano jako , , , . Możesz dodać go do zakładek permalink. Dodaj komentarz lub dodaj odpowiedź (trackback): Trackback URL.

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany i nie będzie rozpowszechniany. Wymagane pola są oznaczone *

*
*