W naszym portalu znajdują się przepisy na potrawy z miodem, miód w kuchni, miody w kuchni, potrawy z miodem, napoje z miodem, sosy z miodem.

Przepisy z miodem

Kruche ciasteczka z miodem

Kruche ciasteczka z miodem

Składniki:

4 jajka

250 gram miodu płynnego (1 szklanka)

250 gram mąki pszennej (1,5 szklanki)

100 gram cukru białego (0,5 szklanki)

120 gram migdałów (3/4 szklanki)

Przygotowanie:

Migdały należy sparzyć gorącą wodą a następnie obrać ze skórki i posiekać na drobno. W misce ucieramy jajka z cukrem, następnie dodajemy mąkę pszenną i miód. Mieszamy, na koniec dodając migdały.

Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy ciasteczka, możemy robić to łyżką lub przy pomocy foremki. Dbamy o pozostawienie odstępu między ciasteczkami. Ciastka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy przez około 20-25 minut.

Kasia W.
redakcja serwisu
www.miodywkuchni.pl
redakcja@miodywkuchni.pl

Możesz również polubić…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *